Når livet bliver for hårdt

Det er ikke kun kvindens skyld

Velkommen tilbage til mig;) sorry men eksamen fylder lige lidt meget for tiden.

Nå men jeg vil meget gerne dele noget med jer som jeg har gået og tænkt over del over, det er selvfølgelig ang fertilitetsbehandling, jo flere gange jeg selv har været igennem det og har læst mig til og snakkede med de fleste læger om, så syntes jeg simpelhen det er lidt for dårligt det tit bliver gjort til kvindens skyld, hvis der ikke opnåes en gravitet ved fertilitets behandling.

Nuvel er mandens sædkvalitet lav kan der altid laves Icsi (micro inseminering) og hvis det fine delte æg ikke sætter sig fast, er det tit lægerne tænker så må der være noget, som ikke er helt rigtigt i forhold til medicin, måske vi skal fylde noget mere på.. måske vi skal ændre på hendes skema (lang-kort skema) husk nu på Manden bliver aldrig testet på fertilitets klinikker, kun sædkvaliteten..  Hmm men hvad nu hvis jeg fortæller jer vi kan gøre noget ved det…

Jeg er jo født og opvokset i Skive (yeps helt i Jylland) og nu ligger landet sådan at Skive fertilitets klinik er en af landets bedste hvis ikke DEN bedste.. her har fertilitets lægen startet med at teste DNA’en i sædcellerne og nu er der andre klinikker der følger med.

Professor Peter Humaidan fra skive fertilitets klinik fortæller nemlig at en alm sædprøver ikke fortæller noget om DNA-skader, viser din DNA prøve at du er bland de 20% der trods normal sædprøve har DNA brud i sædcellerne, kan det være hele problemet på ufrivillig barnløshed..

Perben Christensen fra SPZ lab skriver: Hos 50 % af de barnløse par skyldes nedsat fertilitet denne OVERSETE årsag.. DET er fanme vigtig viden!!

Vi har først lige fået øjnene op for det, for ca 6 mdr siden, vi fik via en læser (1000 tak) en link til en klinik som ligger her på sjælland, så vi ikke skulle til Jylland og få testede det, vi er pt igang med anden test så det er også derfor vi har sat fertilitets behandling lidt i bero, får vi har helt styr på de sædceller;)

Jeg kan faktisk godt blive mega gal/skuffet over vi ikke har vist alt det her før, jeg kan næsten slet ikke huske hvor mange hormoner jeg har været på, kan kun huske vi er oppe på 13 gang. Men tænk engang hvis vi kan få styr på DNA’en ville vi nok meget gerne have vist det her for 6 år siden..

Jeg linker lige til SPZ lab det er der Michael er igang med en masse test. Preben som har klinikken er super sød, han har hjulpet os rigtig meget. Hvis i bor i Jylland syntes jeg i skal taget kontakt til Skive fertilitets klinik.

Håber virkelig vi kan få sat lidt fokus på det her område som pt er overset..

 

1 kommentar

  • Yvonne Dam Søndergaard

    Det er super vigtig viden, og ja vi her i Jylland har jo forsøgt at få jer til at prøve Fersilitets klinikken i Skive. Men det er så lækkert at høre at der findes en på Sjælland, så i er fri for at rejse så langt.
    Held og lykke ❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når livet bliver for hårdt