Go' aften Danmark

Det manglede i Go’ Aften Danmark

I Fredags gæstede jeg go’ aften Danmark. Som mange af jer sikkert ved, havde jeg store overvejelser og sagde ikke ja som det første. Da’ jeg ikke ville ha’ det hele skulle være et fokus emne på Michael og jeg, men mere om selve fertilitetsbehandlingen og alle de mangler der er på det område.. Jer der har set det, ved jo sikkert at det SLET ikke kom med, da’ tiden var åbenbart gået, og det eneste var at Felix sagde var, at vi skulle råbe politikkerne op, men det var jo ingen som havde nogle ide om hvorfor? Det var mit sidste spørgsmål og det kom ikke med!! så det får i her..

Alle os i fertilitetsbehandling mangler opfølgning efter mislykket forløb, vi står altid alene bagefter med: Sorgen – Tårerne – Tankerne – Frustrationen – Manglende svar “Hvorfor går det galt”

Det gør også ondt at miste det barn, du aldrig har haft.

Vi bliver simpelhen nødt til at få råbt politikkerne op, og få sat fokus på den hjælp der mangler når 2 ikke bliver til 3.

Men nu vi fik åbnet op, det er altid en start.

Se programmet her

Abelone som driver siden/podcast “et andet liv” var med i studiet, for at dele ud af hendes erfaring om livet uden børn.

6 kommentarer

 • Vibeke

  Kære Joan & Michael
  Det er sådan en unfair kamp, og jeg haderen. Jeg hader at skulle stikke med nåle, håbe hele tiden bare for at lide et nederlag.
  Jeg hader at der er begrænsninger som den Mie skriver om, men jeg Hader også at alderen på 40 år for behandling i offentlig regi er en begrænsning. Fair nok man har en øvre grænse ifht etiske regler. Derudover er der også BMI… der er jo ingen der siger til en der kan blive naturligt gravid, du skal lige tabe inden du hopper i lagnerne..
  Jeg er så led og ked af vores ellers gode sygehusvæsen, der dog på dette punkt fejler fatalt.
  Kæmpe kram til jer fra en der selv kæmper og med kæmpe støtte fra min kæreste

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Respekt for at du står frem , og forsøger at få fokus på emnet. Jeg tænkte selv over, at det ikke kom frem, hvor grotesk et system fertilitetssystemet er.
  Jeg arbejder selv på et sygehus, og kan ikke komme i tanke om andre “diagnoser” hvor man kun får 3 forsøg indenfor det offentlige. Jeg tror ikke man vil sige til en, som skal opereres for 3. gang for et ben som ikke vil vokse rigtigt sammen, at det er “bare ærgerligt du har brugt dine 3 chancer, men husk nu på, at det ikke er en menneskeret at kunne gå på sit ben, held og lykke fremover. Jeg ville personligt ønske , at jeg havde midlerne til at få det for en domstol, for jeg tror ikke denne forskelsbehandling er lovlig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Janne

   Lige præcis. Det er spot on.
   Og det samme gælder når man f.eks. er født med defekte anlæg. Man får ikke hjælp til barn nr. To men hvis man er først med hjertefejl får man hjælp til medicin, operation etc ved hjertestop nr 10 også.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Joan Divine

   Jaaa Mie, dit svar er fantastisk!! lige præcis mine ord. Håber der snart kommer styr på det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Godt at du åbner op om problemet, da der jo er andre i samme situation. Det må være så hårdt at erkende, at det bare ikke er den vej livet skal gå. Føler virkelig med jer begge og håber I får et skønt liv. Også selvom det ikke bliver som I havde håbet på. Sender jer de varmeste tanker.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Go' aften Danmark