Opdate fra skønne Marbella

Gæsteblogger Sheila Meyhoff. Den lange Rejse igennem fertilitets behandling.

Idag har jeg fået fornøjelsen af og have en fantastisk gæsteblogger på.

Det er den skønne tidligere model Sheila, som i sikkert kender fra både M! bladet og Oddset babe.

M

M2

Jeg er meget taknemmelig over Sheila, vil dele hendes historie med os. <3

Den om noget som rammer så mange af os kvinder, som har det rigtig svært ved at få børn. Sheila’s rejse er en stor inspiration for mig, og håber i vil læse med:

Den lange rejse:

For første gang vil jeg åbne op, og fortælle om vores lange rejse i forsøget på, at blive gravide.

Det vil jeg gøre fordi, at der er SÅ mange der kæmper, men ingen der taler om det, så man kan ofte føle sig ukvindelig, alene og mest af alt ulykkelig over, at den ting der virkes som det mest naturlige i verden ikke vil lykkes.

Man ser ofte opslag på Facebook om flotte scanninger, og en fin tekst “vi er gravide”, imens man stadig sidder der og stirre på ens tomme mave, og undre sig over om man en dag måske selv ville blive lige så heldig?
Man smilte til gravide, og selv om man benægtede det, var det en stilkende smerte i hjertet hver gang.

Torben og jeg havde ikke været sammen længe, da jeg en dag fik “symtomer” på en evt. Graviditet, hvilket vi ikke havde planlagt. (Jeg var på p-piller) Jeg tog en test, og gik ind til ham i soveværelset, og fortalte, at jeg ikke var gravid. Det var meningen at vi skulle være lettede, men i stedet var vi skuffede, så vi bestemte os derfor for, at trods vi ikke havde været sammen så længe, så havde vi jo kendt hinanden hele livet, og vi kunne bare mærke, at det ville være det helt rigtige for os.
Vi begyndt også at tale om mit model arbejde, hvilket Torben altid var støttende i, og jeg ellers var rigtig godt igang med, men for mig var drømmen om en lille familie langt større, så jeg valgte selv at stoppe med det.

Dagen efter droppede jeg p-pillerne, og gik derefter lykkelig og smilende på apoteket, og købte de piller de anbefaler man får, når man planlægger at blive gravid. Det hele var jo så nemt?
Jeg havde ikke længe forinden været blandt andet oddset pige, samt forsidepige på M! 3 gange, og fyldt siderne ud massere af gange. Tingene var kommet forholdtvist nemt til mig, i den periode. Mest fordi jeg havde været heldig at møde de rigtige mennesker. Så det kørte jo bare.

Men hurtigt mødte virkeligheden mig. Månede efter månede blev min menstration væk, og efterhånden hopede de negative graviditetstester sig op.
Torben og jeg søgte læge, da det ikke ville lykkes, hvorefter vi blev henvist til en gynækolog.
Gynækologen fandt hurtigt ud af, at jeg havde PCO, hvilket gør at mine æg kun en sjældent gang imellem modnes. Derfor skulle jeg have hormoner, hvilket vi gik i gang med. Vi havde i alt 5 forsøg hos Elin i Silkeborg, hvilket desværre ikke ville lykkes.

Derefter blev vi henvist til Skive fertilitetsklinik. Inden opstart bestemte vi os for, at gøre noget for os selv. Min store lille pige drøm havde altid været at komme til Los Angeles, og det vidste Torben. Vi bestemte os derudover også for, at blive gift i Las Vegas. Vores forhold var stærkt, fordi vi huskede at gøre ting der gjorde os glade. Det hele var så stort for mig, især fordi han ville giftes med mig, til trods for at jeg måske aldrig ville kunne give ham børn. Jeg nævnte det for ham en enkelt gang, hvor jeg blev mødt af ordene: “Det er kun dig jeg vil have, lige meget hvad”. Kan ikke beskrive den følelse af kærlighed der strømmede igemmen mig!♡
Vi havde den bedste ferie, og det mest fantaktiske bryllup, i USA. Jeg levede virkelig den amerikanske drøm med den mand jeg elsker, og jeg kunne ikke vente med at starte på fersilitetsklinikken i Skive når vi kom hjem.

Bryllup1

Bryllup2

Da vi kom hjem fik vi 3 reagensglas forsøg. Vi brugte alle 3 forsøg og fik 2 af gangene ét æg i fryseren. De 3 forsøg var desværre uden held, men vi havde de to fryse-æg tilbage. Vi vidste godt, at chancerne ikke var lige så gode ved fryse-æg, så vi havde stort set opgivet alt håb efter 8 negative svar i alt, og var begyndt at tænke på, om vi skulle købe flere forsøg. Vi fik sat begge æg op samtidig alligevel, for vi ville ikke opgive håbet. (æggene var IVF, og taget fra hvert sit år. Et æg fra 2013 efter bryllupet, og et fra 2014, som blev sat op sammen i 2015. Lægerne “knækkede” æggene inden de blev sat op, og forklarede at æggene så ikke skulle bruge så meget energi på, at sætte sig fast. Min mor og Torbens mor var faktisk med oppe på klinikken, og med inde da jeg fik sat æg op, vi havde jo prøvet det så mange gange før.
Og vi havde alle en hyggelig dag. Lige udover at jeg var syg den dag, jeg skulle have sat dem op uheldigvis, og dagene efter. Det gjorde mig rigtig ked af det.

Dagene efter lå jeg bare i sengen, fik lidt luft og spiste sundt.
Torben vidste godt at jeg snart ikke ville kunne holde til flere forsøg, da alle hormonerne, og de negative svar, var ved at fylde for meget for mig. Men Torben var mine vinger hele vejen igemmen, som holdte mig oppe hver gang, jeg følte jeg ville falde, og det samme var jeg for ham. Jeg vil sige at drømmen om børn, virkelig gjorde os stærke som par. Vi huskede at kysse og kramme ofte, og som sagt, gøre ting der gjorde os glade.

Nogle uger senere, ringede jeg op på klinikken, for at få svar på blodprøven. Da telefonen blev taget brød jeg bare sammen. Og hun spurte hvorfor jeg græd? Jeg sagde at jeg jo nok ville få et negativt svar igen, ligesom alle de andre 8 gange. Men så sagde hun: ”Nej Sheila, du er da gravid”, hvorefter jeg brød helt sammen. Den rare dame ønskede tillykke og snakkede derefter videre om hvad der nu skulle ske.

Jeg skyndte mig derefter i Babysam, købte en lyserød og lyseblå hagesmæk (kendte altså ikke kønnet eller antallet på babyer i maven der), pakkede dem ind i neutralt papir, og ringede til Torben og spurte om vi skulle køre en tur når han fik fri fra arbejde. Da han kom hjem, satte jeg mig ind i bilen til ham, og sagde at jeg havde en gave til ham fra mit arbejde (Det måtte jo helst ikke være alt for indlysende, og han vidste jo ikke at jeg havde fået svar), jeg sagde bare at jeg ikke vidste hvad det var, så han anede virkelig ingenting. Han pakkede gaven op, og udbrød: er det fiberklude? Jeg smilede imens han foldede dem helt ud, og sagde: Det er ikke fiberklude, du skal være far.
Hans reaktion var helt overvældende da han så det var to hagesmække. Han sagde flere gange: Hvad er det du siger, det løgn. Og han stirrede bare på de to hagesmække. Han var så glad.
Den reaktion havde jeg ventet 3 år på at give ham, så det var et MEGET ventet øjeblik.

Efter et par uger skulle vi til tidlig scanning, for at se efter hjerteblink. Vi var begge spændte på om der var en eller to. Hun scannede og sagde, ”Der er flot hjerteblik”, jeg græd og Torben var helt ude af sig selv.
Pludselig udbrød hun smilende: ”Hvor mange har du fået sat op? der er en mere”. Torben var ved at falde bag over af lykke og jeg hylede endnu mere.
Ugerne gik, og i uge 14 bestemte vi os for, at få tidlig kønsscanning, samt 3d scanning.

Til scanningen fik vi først beskeden om at vi skulle have en søn, derefter en datter. Vi holdte det hemmeligt, og holdte derefter en lille fest for forældre, brødre og bedsteforældre, hvor vi røbede kønnet på en sjov og anderledes måde. Det var en vidunderlig dag med mange glædes tårer. Vores familier havde fuldt os tæt og været en stor støtte gennem alle forløbende.

Scanning

Blårød

I uge 23+0 blev jeg beordret sengeliggende, pga. kort livmoderhals. Fik pessar og piller og min krop var ved at forberede sig på fødsel, hvilket jo var ALT for tidligt. Jeg måtte dog godt stå op og spise (Sundt), gå i bad, på toilet og gå lidt rundt i huset. Det var vigtigt at røre sig lidt, for at undgå blodpropper.
Uge for uge blev jeg scannet, og livmoderhalsen blev kun kortere og kortere. Jeg var så bange og lå bare der, og håbede på at hver eneste dag bare ville gå hurtigt, men satte dog pris på hver eneste uge der gik. Har aldrig prøvet noget så hårdt, for jeg vidste jo godt at jeg kunne risikere at miste dem, hvis de kom til verden så tidligt. Så jeg lå og lå og lå, så massere af serier, for at få tankerne væk. Torben var heldigvis en kæmpe støtte under vejs.

Ugerne gik. Og til sidst nåede vi vores planlagte kejsersnit, hvilket vi ikke havde regnet med. Eller jeg havde ikke, Torben sagde hver dag lige fra startet af, at jeg ville gå tiden ud.

Da vi kørte fra stuen mod operationen, til vi var på stuen igen med 2 børn i armene, gik der en halv time. Vi var blevet forældre til to velskabte ønskebørn! Kan ikke beskrive alle de følelser der bare væltede frem. Nu kunne vi endelig ånde lettet op og kærligheden kom væltende. Det var så overvældende og smukt.

Baby1-2

Baby1-2

Skive

Jeg håber at jeg i dette opslag kan give andre håb, og viljen til at kæmpe videre, selv om det kan virke håbløst og endeløst til tider.

Tak til Joan, som gav mig mod til at give vores historie. Jeg ønsker af hele mit hjerte, at det vil gå på samme måde for jer.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opdate fra skønne Marbella