Min Valentinsdag

Når barnløshed bliver et problem

Jeg faldt lige over denne pjece på klinikken idag, og jeg må sige den rammer plet med mange af de ting, man gennemgår både som par og som kvinde, når man er igennem fertilitets behandling.

Når jeg læser den, kan jeg nikke genkendende til mange ting, jeg vil lige dele noget af det med jer, for der er sikkert mange af jer, som har det på samme måde.

Den her rammer lige plet:

“Barnløshed kan nemt medføre en fornemmelse af at stå i venteposition til selve livet. Forstillinger og planer om fremtiden bliver svære. Planlægning af uddannelse og arbejde, samvær med familie og venner og meget andet afhænger hele tiden af det barn, som måske eller måske ikke snart kommer.”

Det er er også meget sigende:

“Barnløshed kan medføre en livskrise, som kan ligne andre feks skilsmisse eller dødsfald, livskriser er smertefuld undervejs, men en krise giver også mulighed for forandring og udvikling. Barnløshed kan føre til, at i tydeligt konfronteres med livets eksistentielle grundvilkår. Vi er alle eksistentielt isolerede da’ der altid vil være en del af os, det ikke er muligt at dele med andre.”

Den ser sådan her ud, og der findes andre udgaver også, så kan kan læse om lige netop det problem man har i forbindelse med barnløshed. <3

billede1

 

3 kommentarer

 • Kamilla

  Jeg kan genkende det hele. Det er det hårdeste og sværeste jeg nogensinde har været igennem. Hver eneste gang er man så fuld af håb, og hver eneste gang det ikke lykkes føler man en kæmpe sorg. Det føles som om man har mistet noget, som man aldrig har haft. Så tæt på og alligevel så langt væk. Jeg følte mig virkelig utilstrækkelig på mange måder i forløbet, selvom min fornuft hele tiden sagde mig at den sidste lille faktor, som ingen kan påvirke, bare ikke var med os – nemlig heldet!
  Nu står jeg, 3 ægudtagninger og 4 oplægninger senere, på den anden side og er næsten halvvejs i min graviditet. Det er fantastisk, og føler nu at det var hele kampen værd, hvert et stik og hver en tåre. Der har været virkelig mange af begge dele. Fertilitetsbehandling er ikke for børn! Jeg ved selv ikke engang om jeg kan gå igennem det igen.
  Jeg ønsker jer al mulig held og lykke med projekt baby. Pas på hinanden og mist ikke håbet ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Joan Divine

   Hvor dejligt i er blevet gravide, det er så dejligt at høre solståle historie<3 Jeg håber også jeg kan sige, en dag at det var hele kampen værd, tak for dine søde ord.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kamilla

   Det var så lidt, og jeg håber det virkelig også for jer

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min Valentinsdag