Erfaringer med fertilitetsbehandling i udlandet

Overstimulering den vildeste smerte

En smerte man slet slet ikke kan beskrive..

Søndag morgen startet ellers rigtig hyggelig, vi havde købt en stand på Hørsholm loppemarked, så sammen med min nevø og min veninde skulle vi bruge 6 timer på at sælge en masse forskellige ting.

Omkring kl 11.30 kan jeg godt mærke jeg får en lidt ondt i maven, men tænker ikke så meget over det, da’ jeg lidt er vant til min maven ikke opføre sig som andres, efter alle vores behandlinger, og vi i onsdags fik taget æg ud, hvilket godt kunne ha’ været derfra.. Dog tager det til og min skønne veninde låner en stol ved sidemanden til mig, jeg holder ud i ca 30 min mere, men så kan jeg godt mærke min mave ligesom hæver op til nærmest dobbeltstørelse og jeg kan næsten ikke holde til at være der, jeg får min nevø’s kæreste til at køre mig hjem, da’ hun sætter mig af kan jeg næsten ikke gå ind i huset, men får mig kæmpet derind og skynder mig i seng, med mange smerter og kramper har seriøst ikke prøvet noget i den stil før.. er meget i mod smerte stillende så det kommer sket ikke på tale.. får fat på fertilitetsklinikken som med det sammen siger at det er overstimulering, jeg skal holde mig i ro den næste uges tid og drikke masser af vand, og ringe til den igen hvis det bliver værre.. Det med sengen er ikke noget problem for jeg kan ikke gå rundt pga smerter, min mave er dobbelt så stor som normal..

Efter som vi har prøver lidt af hver de sidste 7 år, og 14 behandlinger er det her første gang jeg har prøvet det, og ønsker aldrig at prøve det igen… idag er den første dag uden for mange smerter endnu.. krydser alt hvad jeg kan for at det ikke kommer tilbage..

Her kan i læse hvad overstimulering er..

OVERSTIMULERING MED HORMONER

Hvis du danner flere æg end 8 – 12, er der i perioden efter ægoplægning risiko for en overstimulering. Symptomerne på overstimulering er, at du tager mere end et kilo på dagligt. Din mave bliver stor og spændt, og du kan få problemer med vejrtrækningen samt kvalme. Symptomerne skyldes, at der ved overstimulation ophober sig væske i bughulen. Overstimuleringen er værst ca. en uge efter ægudtagning og går normalt over efter en til to uger. Overstimulering ses sjældnere i dag end tidligere, fordi hormondosis er blevet lettere at regulere individuelt. Alle der bliver hormonstimuleret får tendens til ømhed i underlivet og oppustet mave. For at lette disse symptomer er det vigtigt at du drikker 3 – 4 liter væske pr. døgn efter ægudtagningen.

Fik ikke taget et billede af min mave, men det var ikke noget kønt syn, men dette billede, fortæller meget godt, at væske fra æggestokkene løber ud i bughulen.. og man ligner er som er gravid i 7 måned…

 

16 kommentarer

 • Den Anonyme

  Krydser alt for det lykkes for jer. Vi har selv kæmpet i 10 år i fertilitetsbehandling. Vi er lige kommet hjem med en skøn pige som er båret af en anden kvinde ❤️ Måske det var vejen frem for jer også…. ☺️ Skriv evt her om I vil høre mere..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Kære Joan
  Det var dog noget skrækkeligt noget. Alt det du som kvinde må gå igennem for at få lov til at blive mor. Det glæder mig dog at det går bedre og håber det bedste. Kram❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Kære kusine
  Hvor har det været en hård omgang for dig. Jeg føler virklig med dig❤ du er en sej og utrolig stærk person som virklig har gået en nasse svære perioder igennem under jeres rejse for at få jeres drømme barn. Jeg håber og krydser fingre for at det hele kommer til at gå så godt for jer og at i snart får jeres drømme barn.❤❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hej Joan.
  Sikke en omgang.. 🙏🏻
  Kom sådan til at tænke på om du mon har fået lagt æg tilbage? Har før hørt at overstimulering kom sig af at man har fanget en graviditet efter ÆU og efterfølgende ÆO! Håber det sådan for jer! 🙏🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Joan Divine

   Uhh det lyder spændene <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Andreasen

   Jeg har fulgt jeres rejse og har også hørt at det godt kan indikere en graviditet. Krydser så meget fingre

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Joan Divine

   Ja det har jeg også læst, men det er vist kun når det sker 4-5 dage efter æg oplægning.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Føler så meget med dig❤️ Har selv været overstimuleret en gang efter udtag af 24 æg – tog 7,5 kg på over 4 dage

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Joan Divine

   Puha sikke en omgang, jeg har skam også taget på ved dog ikke hvor meget, ejer ikke en vægt.;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette Dam Søndergaard

  Hej søde Joan ♥️ Er SÅ ked af at du skal igennem denne smertehelvede snøøft 😪 Håber at der er komme nogle fine æg ud krydser ihvertfald fingre for det 🤞 ♥️ 1000 knus fra Simba og jeg til den sejeste kvinde jeg kender ♥️♥️♥️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Yvonne Divine Søndergaard

  Hejsa Skat.
  Det lyder ikke godt, jeg føler med dig😢
  Jeg håber du snart får det bedre, og at der er mange gode æg❤️
  Det er hårdt for dig at du skal igennem alle de smerter, men jeg ved du er en sej og stærk kvinde, min prinsesse❤️
  Du kommer igennem skat❤️💋

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Har prøvet det 2 gange det værste smerte jeg nogensinde har oplevet. 2 gang varede det 1 mdr og jeg tog 10 kg på, på 1 døgn. Håber der kommer en masse stærke fine æg ud af smerten.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Joan Divine

   Puha 2 gange,du er sq sej… jeg ejer ikke en vægt, men er sikker på der er kommet godt over 5 kg på :(( Håber man taber dem igen, meget snart..

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Erfaringer med fertilitetsbehandling i udlandet