Hjælp til projekt nyt badeværelse

Sandheden om hvor hårdt fertilitetsbehandling er

Jeg ved ikke om det her er et surt opstød, men der skal fanme mere fokus på det her område.

Jeg kan simpelhen ikke forstå at der ikke bliver tilbud nogen form terapi, når man er igennem et fertilitetsforløb, her tænker jeg også efter en behandling, når det gang på gang ikke lykkes, ikke at man nødvendigvis behøver at gå til det sammen som par, man kan også gå hver for sig, for skal vi være helt ærlige så er det måske ikke helt de samme ting/tanker der går igennem vore hovede som mand og kvinde under og efter sådan et forløb.. men hold nu k… hvor er det hårdt, og hvor kommer man tit op og skændes over mange ting, fordi det er så frustrerende at det ikke bare vil lykkes, det eneste man håber og drømmer om er den lille baby, man måske aldrig får.. Hormonerne flyver rundt i kroppen på os kvinder, hver gang vi er igennem sådan en periode, ingen mand kan sætte sig ind i det, men de står på sidelinien og kan hverken gøre fra eller til, derfor er det så vigtig der snart bliver indført en form for terapi under og efter.

Michael sagde faktisk noget klogt igår:

Skal vi ikke aftale at hvad vi siger af dumme ting og følelser der kommer op under sådan et forløb, ikke gælder..

Det syntes jeg var meget klogt sagt, da’ man nogen gange ikke er 100% klar i hovedet under sådan et forløb, man er ked af det, man er frustreret, og så er der skyldfølelsen…

INGEN ting gir’ mening.. hvorfor kan man få pokker ikke bare få den baby, som alle andre omkring en får.. hvem er det som bestemmer vi ikke skal prøve den samme lykke?

Jeg vil faktisk sige at gå igennem sådan et forløb, og det så samtidelig mislykkes, er faktisk lige så hårdt som at miste et familiemedlem til en alvorlig sygdom, og det kan jeg skrive fordi jeg selv har oplevet det. Det hele er ude af dine hænder, lige meget hvor meget du gerne vil styre det kan du ikke.. biologi er noget mærkeligt noget, ingen har kontrol over det..

Men hvem er det der skal samle dig/jer op bagefter når projekt baby ikke lykkes.. Ja jeg ved godt man bare kan betale for at gå til terapi, men det vil ikke hjælpe mig at tale med en som aldrig selv har været igennem det, eller kender til fertilitetsbehandling 100%. De skal vide hvad vi går rundt med af tanker og følelser. Jeg kan godt forstå at mange par går fra hinanden under sådan et forløb, og jeg syntes dem som bliver sammen er pisse seje..

Til jer som er igennem det samme som os, jeg ved i læser med derude. Jeg føler med jer og jeres partner (hvis i har en) det her er pisse hårdt, i er heldigvis ikke de eneste som kæmper <3

Til jer der læser med første gange læs med her først..
Link 1
Link 2  
Link 3

 

22 kommentarer

 • Rikke Moritz

  TAK for dit opråb! Du har fuldstændig ret, der skal mere fokus på dette område! Det er ikke kun hårdt for kroppen, det er også hårdt for det mentale og ikke mindst forholdet! Det kræver nosser at være i fertilitetsbehandling!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Louise Jensen

  Joan du har så meget ret.. der skal meget mere fokus på ufrivillig barnløshed – og du er allerede startet.. vi var også igennem et hårdt forløb for at få vores datter – og mistede to undervejs – det er 10 år siden nu – men arrene sider så dybt stadig idag – og har også ar der ikke er helet.. idag er vi forældre til to dejlige børn – lillebror kom to år efter og han er “homemade” – jeg håber så inderligt at det snart er jeres tur – pas på hinanden undervejs i denne process – i er ikke alene ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vibeke Torp

  Alt pøj pøj stadig i forsøget, og ja man er pisse sej, og pisse seje som par. Jeg håber stadig det kommer til at lykkedes for jer❤️
  Her har vi efter 12 icsi forsøg, fået vores datter gennem akupunktur og kinesisk medicin og ved naturligt samleje.

  Jeg vil aldrig glemme forløbet, og altid have den dybeste respekt og omsorg for par i fertilitetsforløb.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Mine tvillingers far og jeg prøvede at blive gravide i 3,5 år. Jeg var igennem 6 insemeneringer og 2 selvbetalende IVF forsøg før det lykkedes. Det var psykisk hårdt og min krop kunne slet ikke klare presset, hormoner og over stimulering. Forfærdelig tid !!!! Ønsker Jer det bedste ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Joan Divine

   Så fantastisk at høre det lykkes <3 og tak for de søde ord.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så sandt. Jeg har selv været i behandling, og på trods af at jeg “kun” var i behandling i 1 år og igennem 5 forsøg før det lykkes, så kunne jeg/vi også godt have brugt noget form for terapi. Det er så mega hårdt at være igennem 🙁

  Jeg sender alle mine gode tanker og babystøv i jeres retning. I fortjener at det lykkes – snart! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Joan Divine

   Dejligt de lykkes for jer <3
   Tak for de søde ord <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette Dam Søndergaard

  Uha søde dig/jer … I er tit i mine/vore tanker og du har fuldstændig ret i at der burde være en el anden form for terapi da det på et tidspunkt kommer dertil hvor det er ude af ens egne hænder  Jeg/vi har selv været der og der skulle gå 6 laaaange år med mange sorger og bekymringer og skænderier undervejs MEN så var vi endelig heldige at sønnike kom til verden 🌞 Vi ville sååå gerne ha haft en bette en mere ja man bliver grådig ej spøg til side vi har hele tiden sagt at vi gerne ville ha 2 børn men men men nej det skulle vi så ikke ha’ og der ind imellem 2 aborter som jeg vælger at kalde dem da jeg ved den ene (tilråd fra en læge hmm ? ) skulle “føde” hjemme ALT dette sætter sine spor både før vi ikke kunne blive gravide og tabte 2 og så mit uheld på arbejdet imens jeg ventede sønnike som fik mig i en rullestol og indlagt for at passe på ham jo MEN den dag i dag snakker vi sommetider om at vi godt både imens og efter godt ku ha’ brugt en psykolog el ihvertfald en som havde prøvet alt det her før som kunne lytte måske hjæle os (dem som måtte ha’ behovet for dette) for det sætter sine spor uanset hvordan man prøver at leve videre … der sidder ALTID noget i toppen der dukker op til overfladen snøøøøft  Ja så fik du/I hele (næsten) hele min/vores livshistorie pyyyy-ha  Jeg/vi HÅBER af HELE mit/vore hjerter at I kommer helt ud på den anden side det fortjerner I sgu’ om nogen ❤️ Om det bliver med el uden børn det vides jo ikke for det er man så desværre ikke selv herrer over  MEN jeg/vi håber at din blog og din/jeres ærlighed omkring emnet kan få nogen op af stolene og få sat gang i noget hjælp/terapi for det mangler MEGET der er SÅ mange mennesker derude med sammen problemer som jer/os så jeg/vi krydser fingre for at der kommer til at ske mere på dette område ❤️ 1000 KÆMPE knus og kram fra Michael og jeg til jer vi tænker SÅ meget på jer skal I vide og hvis vi ku’ ville vi “bestille” et lille nuserbarn til jer men sån’ spiller klaveret desværre ikke  Ring/skriv el kom forbi vor dør vi er SÅ klar … 😘😮😘 Jeres Michael og Jette ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Joan Divine

   Tak fordi du deler søde Moster, det betyder meget for alle som læser med <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nancy

  Hej Joan. Håber virkelig kommer igennem forløbet med et godt resultat i sidste ende.. og dejligt du har en mand der bakker dig op 🙏🙏🙏
  Jeg er selv en kvinde på 38 der skal igennem forløbet, og lykkes det ikke igennem det offentlige stopper jeg også. Ikke fordi jeg ikke vil være mor, for vil jeg for næsten alt i Verden, men jeg står alene i denne kamp og vil ikke have flere nederlag. Ved der er samtaler igennem sygehuset jeg har valgt hvis det ikke lykkes..
  Håber i kan finde noget hjælp 🤗

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Yvonne Divine Søndergaard

   Kære søde Mulle .
   Selvfølgelig er du/i i mine tanker hele tiden.
   Og ja du har ret, det burde være obligatorisk med hjælp.
   Skat vi håber sådan for jer, at det må lykkedes, i er mega seje, at i klarer det sammen, ja kloge ord fra Michael👍
   Mange tanker fra Calle og Mor.
   Vi elsker jer❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Joan Divine

   <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Joan Divine

   1000 tak for dine søde ord. Kender det alt for godt med nederlag, det kan være hårdt og hive sig selv op hele tiden <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Kære Joan,
  Min mand og jeg er selv igennem denne fertilitets verden, vi har været i kampen i 4,5 år. Og er ved det sidste forsøg i det offentlige nu, lykkedes det ikke, så stopper vi helt. Ikke fordi vi ikke vil være forældre, men fordi psyken ikke kan længere.
  vi har sagt ja til at deltage i en dokumentarserie på DR2 om det at være menneske i fertilitetslivet, det sendes i 2020. Vi har været i gang med at optage siden maj 18 og optager stadigvæk.
  At være med i den serie, har givet os taletid sammen og hver for sig, det har været ren terapi. Vi håber, at vi ved at deltage i den serie kan give mere fokus til fertilitetslivet og alt hvad den indebære.
  Jeg krydser fingre for jer 🤞🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Joan Divine

   Ja det er super hårdt, håber det hjælper jer lidt med det program.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Tak for det indlæg <3
  Det er vanvittigt hårdt. Jeg håber det snart lykkes for alle os der kæmper!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Hej Joan.
  Godt indlæg, der gav mig et hel sug i maven. Hvor ville jeg ønske at jeg kunne komme med et godt råd. Men der findes bare ikke nogen opskrift. Vi startede i behandling i 2007 og jeg fødte vores søn i Oktober 2016. Vi var igennem 6 IUI, 8 IVF og 1 fryseforsøg. Før jeg blev gravid på vores første blastocyst nogenside. De lavede også AHA på ægget. Vi har efterfølgende fået lagt 1 frysevlastocyst op, fået aflyst et forsøg pga. At der ikke var noget æg. Og fået lagt 2 æg op og jeg testede negativ lige før jul.
  Det er ubeskrivelig hårdt og vi holder også en pause nu, for vores lunte er ved at være brandt ud.
  Håber virkelig at i finder opskriften på jeres ønskebarn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Joan Divine

   Puha en historie <3 Ja vi har også godt en del pauser undervejs, det kan være svært at holde til i længden 🙁 Her og lykke til jer <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Jeg er dér <3 Dit indlæg ramte lige i hjertekuglen…. Fertilitetbehandling er så kompleks og vanskelig…

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjælp til projekt nyt badeværelse