Dagen med guldæg

Vegansk Risotto på 30 min

Hey Læser.

Selvom det meste af min dag i går var i sengen, kunne jeg jo lige bakse mig sammen til at lave lidt mad til mig og Michael;)

Vi lever primær vegansk, fordi det kun er næsten er fordi jeg ikke vil undvære min laks engang imellem. Michael spiser hvad han har lyst til, men i hverdagen laver jeg vegansk retter, og så tilføjer han det han syntes er nødvendigt, han har dog fundet ud af han ikke får så ondt i maven, når han dropper kødet, så det er kun når vi er ude og spise, han ofte vælger andre retter end vegansk.

Jeg elsker alt den smag der er i vegansk mad, og bare den følelse af ikke og gå rund med oppustede mave, og ligne en som er gravid i 7 månede er totalt win win;)

Min opskrift igår er fra Aarstiderne elsker deres retter da’ de er så nemme at lave, og er alt økologiske,  jeg gemmer altid de rigtig gode, og laver dem igen igen og igen;)

Indkøbs liste:

Risottoris – Grønsagsbouillon – Forårsløg (et bundt) –  2 fede hvidløg – 1 bundt asparges – 1 citron – 1 pose hasselnødder.

Fremgangs måde:

Start med at sætte vand over til grønsagsbouillon 7 dl.

Sauter hvidløg og det hvide af forårsløg med olivenolie ca 3 min i en stor gryde

Tilsæt risottoris til gryden, tilføj den kogende grønsagsbouillon lidt efter lidt, lad risottoen simre, til risene er møre ca 20 min. (hvis du har lidt hvidvin ca 1dl så hæld det over først, og lad det fordampe)

Imens rist hasselnødder lidt på en tør pande nogle få minutter, afkøl dem og hak dem groft.

Steg aspargesene (i skiver af 1/2 cm) på en pande i lidt olie ved høj varme, i ca 2 min. Smag til med salt og peber

Vend de ristede asparges (gem lidt) og den grønne af forårsløgene (gem lidt) i risottoen, smag til med revet citronskal, salt og peber.

Anret risottoen top den med resten af aspargesene og forårsløg, drys med hakkede nødder.

Bon appetit. 🙂

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagen med guldæg