Hjemmepasning

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Overskriften deler vandene det ved jeg. Men det ændre ikke på at jeg føler det er bedst for Felix lige nu. og igen fordi jeg har muligheden for det, da’ jeg er selvstændig og bestemmer selv mine arbejdstider. og lige nu er jeg heldig at jeg ikke behøver at arbejde 37-40 timer i ugen.

Jeg tog et aktivt valg da’ jeg blev Mor så ville jeg være Mor med stort M og jeg ville ha’ så meget ud af det som jeg kunne, hvorfor skulle andre “passe” min barn når jeg selv har muligheden for det? jeg ville være den første til at se ham gå hans første skridt, høre ham sige hans første ord, hvem siger at jeg får muligheden for at blive Mor igen? Så er utrolig glad for mit valgt selvom det er SUPER hårdt til tider, for man er på 24/7 man kan ikke bare lige tjekke ud, som man kan når man er på arbejde.. Feks gå på toilettet alene, drikke varm kaffe, lave mad uden at havde en barn på armen osv.. men jeg vil ikke bytte det for noget, elsker at være Mor på den her måde.

Hvad du vælger for dit barn er helt op til dig, hvad der føles rigtig for dig. ved du sikkert gør det bedste du kan, selvom om nogle desværre aflevere tidligt i instudition og henter sent, og har muligvis kun 3-4 timer sammen med deres barn/børn om dagen.. det ville jeg ikke kunne.

Vi er desværre det land i HELE verden hvor børn går mest i instudition. Det er virkelig sørgeligt syntes jeg. ikke noget vi skal være stolte af.

Man kan hvis man vil, vel og mærket godt sætte tiden lidt ned på sit arbejde, mens børnene er små.. har taler vi måske 4-5 år lige der hvor de har allermest brug for deres forældre.. så må man skære ned på shopping, tøjndkøb, rejser osv.. hvis man vil! husk det.. det koster jo også omkring de 3000kr at sender børn i institution.. Så der er et spørgsmål om hvordan man prioritere i de år.. Ved godt det ikke er sort hvidt, men man kan altid gøre lidt.

Jeg er så heldig at jeg har muligheden for at gå hjemme med ham, da’ meget af mit arbejde pt er Instagram. Udover det har jeg kunder i klinikken 2 gange om ugen, fra 16 til 18 når Michael er kommet hjem fra arbejde. Mit foto laver jeg ca en gang i måneden til Se&Hør.

Jeg får det hele til at passe, så jeg kan være hjemme med ham så længe det er muligt. Når han så skal ud og kigge og observere andre børn noget mere og stjæle deres legetøj (for børn leger ikke med andre børn før de er omkring 2) så har vi valgt en privat dagpleje Mor, som passer lige ind efter vores ønsker<3

Lige nu mødes vi i legegrupper en gang om ugen ca, og så har jeg heldigvis venner med børn<3 Husk små børn behøver ikke komme ud hver dag, de har nok i deres forældre de første 2 år.

Husk det er sådan her jeg ønsker det skal være for mit barn, hvad du gør er helt op til dig/jer så længe i kan leve med jeres beslutning og ikke fortryder det senere hen, man vælger forhåbelig den løsning som passer bedst ind i ens familie<3

16 kommentarer til “Hjemmepasning”

 1. Lige mine ord ❤️ Han har nemlig allermest brug for jer. Jeg elskede at gå hjemme ved mine. Og fa jeg startede job gik jeg ned i tid og børnene havde fri når jeg havde fri.

 2. Jeg kunne ikke være mere enig…. Han skal nok nå ud og få sine små venner. Jeg gjorde det samme og har ALDRIG fortrudt. Mine er var 9 og 12, inden jeg kom på fuldtid igen – dog med flere hjemmearbejdsdag om ugen. For de skulle ikke have lange dage, selv om de blev større…

 3. Jeg tror ikke jeg forstår hvorfor det skal forsvares og forklares at man hjemmepasser? Misforstå mig ikke – det er er fint indlæg ❤️ Og alt du skriver er rigtigt. Jeg tænker bare at det må være alles drøm at have den mulighed? Er det virkelig sådan at folk sætter spørgsmålstegn ved om det er det bedste for ham? Jeg fornemmer på din Instagram at du får kritiske spørgsmål og undren? Jeg kender seriøst ingen mødre der synes det er en dårlig ide. I vores omgangskreds skal man nærmest retfærdiggøre det modsatte – at man er nødsaget til at aflevere.
  Anyway – skønt du har muligheden ❤️ Felix er heldig. Og også dig. Nyd nyd nyd 😍

  1. Der er desværre mange der syntes det mest normale er at aflevere børn desværre:/ den høre jeg rigtig tit, specielt det med st han skal ud og stimuleres af andre børn.
   Selv om det bliver han, bare på vores helt egen og rolig måde🫶🏻

 4. Forstår godt dit valg .. han er kun lille engang …
  Jeg gik hjemme ved vores datter , hun kom først i børnehave som 3 års .. hun fik dog lidt problemer med at finde ud af at få venskaber , men det blev løst sammen med pædagogerne .. idag er hun en selvstændig ung dame på 20 år udlært med 12 i sidste eksamen ❤️
  Så alt er muligt , jeg kunne nemlig ej heller aflevere lige på det tidspunkt .. anderledes dog med sønnike .. han var i dagpleje og det fungerede og aldrig har de været der mere en højst nødvendigt og holdt fri når vi havde fri og hele fridage indimellem ..
  Dbh
  Gitte

 5. Jeg forstår dit valg, sørgeligt at man skal forsvare det 🤔 Jeg passede også mine børn selv, til de skulle i børnehave og det valg er jeg stadig glad for, selv om de er 34,28 og 26 ❤️ Det går så stærkt, så det er bare med at nyde sine børn, ❤️

  1. Forsvar det ikke, men bliver nød til at skære det ud i pap, før folk som selv aflevere hver dag, forstår hvorfor jeg ikke gør❤️
   Håber det gir mening.
   Ja man skal huske at nyde sine børn🥰

 6. Jeg er 100% enig med dig. Vi valgte selv at jeg gik hjemme ved alle vores børn.
  Emily vores datter og midterbarnet er den eneste der har været i DP. Det var hun et år. Drengene startede i BH da de var 3 år
  Har aldrig fortrudt💙❤️💙

 7. Jeg føler lidt at du i dit oplæg ikke helt har forståelse for at man vælger at sende sit barn i institution mange timer… ikke alle er så heldig som dig, som enlig mor uden familie eller en far der ønsker at hjælpe er det ikke muligt at vælge anderledes , og jeg er ikke den eneste som står i den situation…..Jeg føler du er meget priviligeret og ikke har forståelse for at virkeligheden hos nogen ser meget meget anderledes ud…. Alt kan for nogen ikke lade sig gøre…

  1. Som jeg skrev i starten af mit oplæg, deler det altid vandene. Jeg er stadig er den overbevisning også efter at havde læst op og ned hvad der er godt for de små børn, at det ikke er godt for dem at komme tidligt afsted og at være i institution i ydertimerne. Jeg ved at få ikke har den mulighed at de ikke skal være der i ydertimerne.
   Jeg har heller ikke familie her på sjælland der kan hjælpe, udover det har vi ikke fælles økonomi så nej jeg vil ikke vove at påstå at jeg er “heldig” men jeg har valgt at bruge mindre penge for at være længere tid hjemme med min søn. Alt handler om prioritering vil jeg stadig sige. Jeg siger ikke man er en dårlig Mor eller far hvis det ikke kan lade sige gøre, men fakta er fakta der er mange der har forskede i det.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del på sociale medier
Scroll to Top