Hvad er forskellen på en Dansk Fertilitets klinik kontra Olga Fertility clinic?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Mange af jer har spurgt mig hvad forskellen er, og hvad de gør anderledes hos Olga Fertilityclinic. Det vil jeg prøvet at komme mere ind på her.

Først vil jeg gerne sige at de danske klinikker kan også godt være gode, og det lykkes jo også for mange af jer så noget gør de jo rigtigt. Jeg vil lige understrege jeg er IKKE læge! husk det her er fortalt med mine ord, vi behøver ikke være enige;)

Først en lille opdate til jer der ikke har læst mine gamle indlæg:

For 8 år siden valgte jeg at få lavet en HSU (gennemskyldning af æggeleder) Jeg havde 3 år for inden været gravid udenfor min livmoder, hvor de desværre valgte at fjerne den ene. Så jeg ville gerne ha’ tjekket op på om den anden var okay, og det var den og fik at vide at der var stadig 80% chance for at blive gravid. Michael fik også tjekket hans sæd kvalitet og den var desværre ikke helt i top og de forslog vi startede i IVF behandling (reagensglasbehandling), da’ kvaliteten ikke var god nok til IUI (inseminering)

Herlev Fertilitetsklinik

Vi startet op på Herlev Fertilitetsklinik, var til intro møde sammen med en masse andre par, hvor de fortalte om fertilitetsbehandling, jeg havde aldrig troede jeg skulle være “en af dem“ der ikke kunne blive naturlig gravid, men skulle bruge sprøjter og tabeletter for at det ville virke, det hele var meget mærkeligt kan jeg huske, og på det tidspunkt havde vi altså kun været sammen i små 4 måneder, forstil jer hvordan det er at få at vide.

Vi fik begge lavet nogle blodprøver, som det eneste og så var det ellers igang husker jeg. Jeg blev gravid på første forsøg på Herlev, dog endte det ud i en Abort i uge 11, da’ fosteret desværre var dødt omkring uge 10:( Vi havde efterfølgende, mange år og MANGE flere forsøg mere på Herlev i kan læse mere om hele vores forløb her

https://joandivine.dk/vores-fertilitetsbehandling-fra-start-til-slut/ Blev gravid på vores sidste forsøg på Herlev, dog stoppede gravidteten i uge 6.

Hillerød

Derefter brugte vi et år på IUI, på en klinik i Hillerød som vi fik anbefalet, hvilket var et spildt år, da’ Michael’s kvalitet jo ikke var godt nok, selvom jeg var 6 mdr på p-piller som skulle være en mirakelkur, der gjorde at man lettere blev gravide derefter…Blev ikke gravid med den metode i Hillerød.

Trianglen

Vi valgt at sætte vores energi og penge på 3 sidste behandlinger på et privathospital, vores valg faldt på Trianglen. Jeg troede så naiv som jeg er at her blev jeg tjekket i hovede og røv (sorry mit franske) Min tanke var at når man bruger 70.000kr på 3 forsøg, så følger der vel ordentlig undersøgelser med?? Igen blev jeg snydt, vi startet op som på Herlev for 7 år siden med blodprøver.. Da’ jeg ikke blev gravid på første forsøg, tænkte jeg og spurgte om vi ikke kunne prøve at lave nogle undersøgelser? havde tros alt på de 7 år været igennem 12 æg udtagning på det tidspunkt, og 10 oplægninger der måtte jo være noget galt? Jeg fik ikke så meget held med det og vi kom igenne et forsøg mere, for mine æg ikke var modnet da’ de kom ud.. 3 behandling stadig ikke nogle undersøgelser, med de så dog muligvis en polyp, som skulle fjernes hvis jeg ikke blev gravid, surprice jeg blev ikke gravid, da’ min polyp sad på min slimhinde. Jeg havde et fryseæg som jeg først ville bruge når jeg fik fjernet min polyp, som virkelig var en dårlig oplevelse på Hillerød, kun lokal bedøvelse og lægen havde problemer med at samle instrumenterne, der lå jeg med begge ben op i luften, mens hun prøvet så godt hun kunne at få den samlet, det lykkes dog til sidst, hun fjernet så meget hun kunne sagde hun, men der var lidt kun ikke helt kunne få med??? Vil lige tilføje at lægerne på Trianglen var rigtig søde, vi fik bare ikke den behandling vi havde håbet på, når man kommer til en privat klinik.

Efter den oplevelse valgte vi faktisk at stoppe behandlingen, selvom vi havde et fryseæg på Trianglen.. Jeg stolede faktisk ikke på nogle læger mere.. Efter nogle måneder kunne jeg heller ikke bære tanken om at vores fryseæg vores sidste chance kunne være vores baby vi havde drømt om i så mange år.. Vi valgte at bruge det, jeg var stadig nervøs om det ville lykkes pga den polyp som ikke var helt væk… Men jeg blev gravid, min tanke var nu kan der ikke gå noget galt, men jo igen i uge 6 stoppede det.. Vi var ulykkelige, det var jo vores allersidste forsøg… eller var det?

Samtale med Olga Rusland

Før vores sidste fryse forsøg, da’ vi havde meldt ud vi ville stoppe fertilitetsbehandling var der 4 søde læser som ikke kendte hinanden der havde skrevet til mig, i må ikke stoppe før i har set på den her klinik og det var Olga fertility clinik. Min tanke var at når der nu er så mange der anbefaler den, så måtte jeg kigge lidt mere på den. Min første tanke var jamen den ligger jo i Rusland, det er jo lang væk.. Tænker kun på Russer som nogle der snyder folk:) Men kunne se på deres hjemmeside at hun afholdt seminar i Sverige hele tiden, og der var tid på den i Malmø. Vi blev enige om at prøve det, det kunne jo ikke skade, vi ville få 45 min samtale med Olga og bagefter var der seminar med alle de andre der var mødt op.

Olga ville ha’ jeg skulle sende alle papir vi havde på alle vores behandling for de sidste 7 1/2 år, da’ hun gerne ville gennemgå dem før vi kom, allerede der er der meget mere styr på fertilitetsbehandling, de ser på hver enkel person hvad de kan gøre bedre, ikke bare samme behandling som alle andre. Olga havde en klar plan til os, og var meget sikker i sin sag og vi stolede på hende. Jeg lærte mere under den time, der var seminar end jeg har gjort mine 7 år i fertilitetsbehandling.

Vi var ikke længe om at beslutte at det måtte vi simpelhen prøve, jeg ville fortryde det hvis jeg ikke gav den klinik en chance, så ville jeg altid sidde når jeg blev gammel og tænke hvad nu hvis… som mine læser havde skrevet, alle bliver gravid hos Olga, og hvis det ikke kunne lykkes der så ville det aldrig kunne lykkes.

Rusland

Vores første tur til Rusland og Olga Fertility clinic var også en helt anden oplevelse end jeg har prøvet i Danmark. Dagen efter vi ankom fik vi begge taget en masse blodprøver, dobbelt så mange som i DK, jeg fik lavet smear prøve (celle forandring) og udover det lunge diagram. Dagen efter var det hysteroskopi, hvilket var den der ændret alt og jeg fik svar på hvorfor jeg ikke kunne holde på en graviditet. Meningen var at vi skulle tilbage måneden efter og ha’ langt vores fine æg tilbage som havde delt sig så flot, Men nej de havde taget celle prøve af min livmoder da’ de lavet min hysteroskopi, og der kunne de desværre konstatere at jeg havde noget som hedder complex hyperplasia uden atypia. og skulle derfor på medicin (Provera- Progestron) i 6 måneder. Og så tænker i nok hvad er det, det gjorde jeg selv, fik lidt af et chok da’ jeg læste om det. Der er forskellige stadier, mit var uden atypia dvs 3 % risiko for at udvikle æggestokke kræft, så det var meget vigtig jeg kom i behandling så hurtig som muligt, da’ jeg nok havde haft det en del år.. Som i ved producere æggestokkene progesteron, så lige meget hvor mange æg jeg fik lagt tilbage kunne min krop ikke selv taget over, når man stoppede med medicin i fertilitetsbehandling, og derfor har jeg ikke kunne holde på en graviditet, virkelig trist først at få at vide næsten 8 år efter, ville ønske jeg var startet hos Olga noget før. Efter de 6 måneder var gået kom der jo desværre corona og jeg måtte vente yderligere 3 måneder. Da’ jeg kom til Rusland og klinikken, skulle jeg igennem hysteroskopi igen, denne gang kunne de konstatere at det var blevet bedre, så nu hed det Simpel hyperplasia stadig uden atypia, så nu var der “kun” 1 % risiko for at udvikle æggestokke kræft. De ville gerne jeg forsat 3 måneder yderligere med Progestron. og komme tilbage i November for at få lagt æg tilbage, da’ de gerne vil ha’ det ned på 0%.

Det er hård at få at vide, at de danske læger ikke havde undersøgt mig ordenligt, det er jo faktisk en meget farlig ting, hvis det havde fået lov til at udvikle sig, det er skræmmene at tænke på.

Jeg kan kun sige jeg er ovenud lykkelig for jeg valgte at taget til Olga Fertility clinic, ellers havde jeg aldrig fået svar på hvorfor det ikke ville lykkes for mig/os, udover Michael’s lave sæd kvalitet, fandt vi ud af det også var noget med mig der skulle “fikset” først.

Så for at svare på alle de spørgsmål jeg har fået mht til hvad de gør anderledes, så har i lige læst svaret. De behandler ikke nogen ens, de tjekker og undersøger indtil de finder svaret på hvordan det vil lykkes for dig. Jeg kan kun anbefalde denne klinik, jeg ville dog ønske jeg ikke havde brugt så meget tid på danske klinikker, men det kan jeg jo ikke lave om på, kun fortælle jer at der er andre muligheder derude <3

Welcome to O.L.G.A. Fertility Clinic!

6 kommentarer til “Hvad er forskellen på en Dansk Fertilitets klinik kontra Olga Fertility clinic?”

 1. Tak for dit meget ærlige oplæg. Det er så vildt at læse om.
  Har selv været igennem fertilitets verdenen og den er ikke for sarte sjæle. Jeg var en af de heldige der idag sidder med en skøn søn på 3 år men var også en kamp igennem med operationer og en masse andre væmmelige ting men han er det hele værd ????
  Håber så meget det lykkes jer og så vil jeg lige sige hold nu kæft jeg tager hatten af for I har husket at pleje jeres forhold. Det går rigtig meget udover forholdet og mit forhold til min søns far gik desværre i stykker selvom vi prøvede alt for at redde det. I er for seje ????
  Har selv boet i Stoholm og har også set dig hvor jeg fik sådan en lyst til lige at komme hen og sige hej men modet var der ikke helt og tænkte også du har brug for privatliv men elsker at følge dig herinde og du er hel sikkert med til at give masser af håb og lidt viden ud til alle de kvinder og par der kæmper for en bebs

 2. Et stort tillykke Joan og Michael med den kommende familieforøgelse. Jeg har fulgt lidt med i pressen, og krydset fingre for at I blev gravide og forældre, hvor var det dog godt at. i gav det en chance mere.

 3. Kære Joan

  Tak fordi du og Michael deler skrevne med vi andre????

  Håber det er ok jeg spørger til følgende og helt fair hvis du foretrækker at svare privat og evt ikke offentlig.

  1. Hvornår fandt ægudtagningen sted? I dk eller Rusland?

  2. Var det dine egne biologiske æg? (Ved godt det er meget privat spørgsmål…)

  Jeg hepper sådan på jer og glæder mig til st se det lille mirakel❤️

  Kh
  Tina

  1. Helt okay og tak.
   1 – Æg udtagning finder sted i Rusland.
   2 – privat spørgsmål, tænker ikke det hjælper dig hvordan vi gjorde:) Men vi købte en behandling med 4 forsøg eller penge tilbage. to forsøg med egne æg og to med donor hvis det andet ikke lykkes.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del på sociale medier
Scroll to Top